Потайна кімната

22
18
20
22
24
26
28
30

— Справи про зникнення у нашому архіві немає, її переслали в Кріпос, ДН-групі, з приводу поновлення.

— Групі «давніх і нерозкритих справ»?

— Рутинний перегляд, але якщо ми попросимо в них матеріали, це викличе купу непотрібних запитань.

— То що робити?

— Я думав доручити це тобі. Скажеш, нібито маєш намір написати статтю про зникнення Симона Мейєра, а тому просиш у ДН-групи доступу до матеріалів справи. Ти ж знаєш їхнього слідчого.

— Адріана Стіллера?

Вістінґ кивнув.

Рік тому Адріан Стіллер започаткував співпрацю з редакцією «ВҐ» у зв’язку з поновленням давньої справи про викрадення. Тоді Ліне підготувала подкаст і написала серію статей. Ліне не відразу викрила приховані наміри Стіллера використати медіа, щоб спровокувати реакцію злочинця.

— Тепер ролі помінялися, тепер карти в твоїх руках, — сказав Вістінґ.

Ліне відчувала, що їй таке подобається. Це ж справжнє журналістське розслідування. Йдеться про забуту справу зникнення людини, про нерозкриту кримінальну загадку. Саме з такими завданнями вона любила працювати, а можливий зв’язок з Бернгардом Клаусеном міг 90 оприявнити такі сторони справи, на які вони раніше й уваги не звертали.

— Завтра зателефоную Стіллерові. А ти добудь мені матеріали про пограбування.

Вістінґ підвівся, запитально глянув на двері дитячої кімнати. Ліне кивнула, не пішла вслід за батьком, коли той прослизнув до Амалії. У голові почав складатися план.

— Міцно спить, — промовив Вістінґ, повернувшись до вітальні.

— Чи скоригували ви суму з тодішніми валютними курсами? — запитала Ліне.

Вістінґ не зрозумів сенсу запитання.

— Ти сказав, що годинник на відеореєстраторі охоронця йшов неправильно, — пояснила Ліне. — І вам треба було скоригувати час, щоб вирахувати, коли фургон міг проминути автоматичний дорожній пост.

— У будь-якому випадку, треба враховувати великий діапазон відхилення в часі. До того ж, немає гарантії, що фургон їхав саме тією дорогою.

— Я маю на увазі пограбування, — урвала його Ліне. — Чи перерахував ти гроші за курсами валют 2003 року? Курс крони відтоді суттєво змінився.

Вістінґ приголомшено глянув на доньку, взявся вишукувати інформацію у планшеті.

— Долар знизився до шести крон. Євро — теж до шести.