Темні таємниці

22
18
20
22
24
26
28
30

– Буває, – сказав Чотар.

– До польського кордону трохи менше години. Я б і сам… – Сиди, – тепер настала Вадимова черга говорити різко. – Дурних нема. Кому треба, ті знають, якою дорогою ви могли їхати. Перші засідки були раніше, за відомим маршрутом. Ваш конвой мали передати естафетою. А мій провідник обійшов пости. Вважай, перший рівень проскочили.

– Ну-ну.

Ще хвилин за п’ятнадцять «жигулі» узяли ліворуч, перетнувши трасу навскоси. Вони знову зробили величенький гак, рухаючись манівцями, у яких уже помітно заплутався навіть сам Ярмолюк. Більше нічого не коментував, міцніше тримав кермо, не зводив із провідника очей. Невдовзі знову виринули на трасу.

– Другий рівень, – пояснив Чотар. – Далі вже кордон. Там усі попереджені, заряджені.

– І?

– Поки виграємо. Жодна засідка за маршрутом не отримала повідомлення, що ви проїхали. Отже, погранці й ті, хто біля них, розслаблені. Не аж так, але все одно не повна готовність.

– Нехай, – кивнув Сава. – Й усе ти знаєш. Звідки, хрін його дери, твій друг на «жигулях» в курсах про стежки, які я вперше бачу?

– Це має якесь значення зараз?

– Але ти мене з ним познайом.

Заграла музика – Ярмолюку дзвонили.

– Слухаю, – він притиснув телефон до лівого вуха, правою тримаючи машину рівно. – Що там?

– Ви недалеко від Устилуга, – почув. – Кілометрів п’ятнадцять лишилося. Тільки їдете якось дивно.

– Самому цікаво. А зараз? – він запитав, побачивши, що провідник знову звертає з основної дороги.

– Біс його розбере… Чекай, виведу на карті…

– А без карти?

– Та зараз! – на тому боці дратувалися. – Ніби на Тростянку скрутив, але не прямо туди. Я й дороги такої не знаю.

– Я теж не все знаю, – Сава зиркнув на мовчазного Чотаря. – Отже, робимо так. Дзвони ляхам, задай координати для навігатора. Хай рухаються в потрібний бік. Там уже десь перетнемося. Або справді дірка в кордоні, або є заряджені діячі, з якими нам доведеться працювати.

– Хіба тут твоя територія? – поцікавився Вадим, щойно Ярмолюк завершив розмову.

– Люди тут мої, – відрізав поліцейський. – Бачу, прилаштувався хтось без дозволу. Кооперуватися треба, не матимуть проблем. Одинаки, без прикриття, довго не протягнуть.