Темні таємниці

22
18
20
22
24
26
28
30

– Чекай, – Вадим переклав його в ліву руку. – Дзвінки. Телефон твій де?

– Навіщо…

– Тут запитую я! – Вадим лупнув жертву впівсили, та все одно міцно, Штефан заскавчав. – Телефон давай сюди. Поживеш трохи.

Чотар не збирався пояснювати свій намір – перевірити вранішні вихідні виклики. Поки не розібрався, для чого Штефан Попеляк завітав до Ольги. Але виникла підозра – навряд чи з власної ініціативи. Його могли використати, як користалися ним, єдиним фахівцем у певній галузі, не рік і напевне – не десяток років.

– Телефон, – повторив спокійніше, та це вже був наказ.

– У кімнаті. Пусти, встану.

– Тільки не дурій. Хай я кривий на ногу. Ти вже знаєш – жартувати зі мною не вийде.

Вадим дозволив Штефанові підвестися. До великої кімнати той пройшов під конвоєм. Показав на стіл, покірно сів, змирившись із лихою долею. Із власного досвіду Чотар знав: так поводяться люди, котрі раптом утратили захист, заразом точку опори, упевненість у собі. Ще трохи – і вони у всьому зізнаються.

Перевірив, хто набирав Штефана зранку.

Як добре, що той акуратно позначає й зберігає контакти. Гнатюк Макар. – Чого він хотів? – Вадим розвернув до Попеляка дисплей. – Давно його знаєш?

Штефан відвернуся.

Красномовно.

Чотар глянув учорашні вхідні. Жодного знайомого прізвища, більше патологоанатома смикали цієї ночі. Уже після затримання Ярмолюка та його посіпак. Напевне Штефану, як іншим причетним до поліцейської роботи, повідомляли сенсаційну новину.

Ага!

Вхідний виклик, сьогодні зранку. Гнатюк дзвонив Штефану. Поговорили одинадцять хвилин. Довгенько.

А ось вихідний виклик, нині по обіді. Тепер уже Штефан набирав Гнатюка.

Той відповів, розмова тривала майже дві хвилини.

Чи не відтоді абонент поза зоною…

Глянувши спідлоба на принишклого, змокрілого господаря, Чотар прогортав список вхідних дзвінків далі, ще на день раніше.

Позавчора по обіді Штефан теж дзвонив Гнатюку.