Темні таємниці

22
18
20
22
24
26
28
30

Чотар рвучко підвівся, забувши про ковіньку. Насилу втримав рівновагу, та коли Максим кинувся підтримати – відсторонив жестом.

– З мене орден, синку. Не жартую.

6

Знову довелося просити ті самі «жигулі».

Іншої машини напохваті не мав, тож поклявся не розбити авто. Та щойно виїхав із Луцька, про обіцянку забув – почав витискати зі старенької «дев’ятки» всі соки. Власнику «жигулі» свого часу дістались дорогою ціною, відкладав на чотириколісну мрію, економлячи на всьому, крутився вугром на сковорідці, а як забракло сил – продав материну хату. Тоді пішла мода купувати сільські будинки під дачі, тож не прогадав. Відтоді й дотепер про машину дбали, як про малу дитину. Через те й збереглася, хай із запчастинами проблеми та проти джипа ніщо.

Чотар зараз нахабно використовував увесь набутий запас міцності старої автівки.

Коли влетів до Шацька, годинник показував початок шостої вечора.

Перед тим, як стартонути, напружив Максима ще раз і витратив трохи дорогоцінного часу, аби той знайшов контакт Гнатюка. Поліцейському це завиграшки, але власник «Харона» не відповідав, був поза зоною. Ольга – так само, і Вадим, поки не маючи на те жодних підстав, тим не менше підвів два факти під спільний знаменник. Через те стривожився ще сильніше.

«Опель» побачив на стоянці біля їхнього готелю. Ольга далі лишалася поза зоною, і тепер Вадим стривожився не на жарт. Ключ від її номера був на рецепції, умовити дівчину дати його виявилося не складно, та огляд номера нічого не дав. Крім того, що в сумці приховані документи, банківські картки, ключі від машини.

Вона пробувала додзвонитися до нього ще до полудня.

Отже, щось сталося.

Чорт знає, чому пані Барва вирішила діяти сама.

Буває. Тільки від того не легше.

Бажання діяти негайно, щось робити, не сидіти сиднем штовхало вперед. Проте Чотар справді не уявляв своїх наступних дій. Схоже, Ольга пішла й не повернулася, зникла безвісти, як її донька.

Вадим від безвиході знову набрав Гнатюка.

Поза зоною.

Твою ж…

Стоп!

Чотаря раптом осяяло. Він чітко і ясно пригадав учорашній день, який наче триває й досі, бо Вадим до пуття не поспав. Зв’язок почав барахлити, щойно вони повернули на Піщане. На території села зник зовсім, наглухо. Лиш в одному місці, де Гнатюкова дача, можна було ще якось подзвонити.

Ольга поза зоною.