Дух джунглів

22
18
20
22
24
26
28
30

— Ні, ні, я мушу їхати. Якщо можна, то просто зараз.

— Добре, як скажете. Я звелю приготувати гелікоптер.

Я притьмом біжу до кімнати й хапаю свою сумку. Я втечу від них усіх, утечу назавжди. І з часом мені переболить. Чорний кіт простує за мною, а я біжу сходами до злітного майданчика, де набирає обертів пропелер гелікоптера. Він схожий на велику бабку — банальне порівняння, але таки схожий.

Чорний кіт стрибає в кабіну й дивиться на мене, чогось чекаючи. Що, красеню? Хочеш побачити світ? Це твоє право, але краще тобі залишитись. Може, якось іншим разом.

— Я візьму його. — Ерік так близько, бо гелікоптер страшенно гримотить. — Ви впевнені, що не можете лишитись?

— Так. Подбайте про тітку Розу.

Я сідаю до салону, й гелікоптер відривається від землі. Я впевнена, що повинна їхати, тепер уже остаточно. Його долоня така міцна й тепла. І запах його тіла… Тікати, негайно!

— Мем, ми повертаємось. — Пілот здивовано дивиться на мене. — Я дістав наказ повернути, місіс Гамільтон наказує.

Гамільтон? Он воно що! Ясна річ, Бартон — дівоче прізвище й робочий псевдонім водночас. Керстін Гамільтон — що ж, непогано. Але так не буде, як вона хоче.

— Якщо ти повернеш, я прострелю тобі голову — пістолет у мене не забрали.

— Але тоді машина впаде в океан і ви теж загинете, — пілот посміхається.

Даремно посміхаєшся, юначе.

— Що ж, це мене цілком задовольняє.

Він полотніє і щось говорить у мікрофон. Він думає, що я божевільна, але це не так. Мені просто треба побути на самоті… Останнім часом мені так незатишно й боляче… Я відвикла від такого.

— Спускайся.

Он уже видно будинки, це Ел-Ей. І там унизу я зійду, місце є.

— Але там не можна…

— Я тобі кажу — спускайся.

Він страдницьки зводить очі до неба — кого ти хочеш там побачити, хлопче? Він не почує тебе, бо надто гримотить твоя залізна бабка. І потім, Він, мабуть, не дуже прихильний до всього, що літає супроти Його волі.

Гелікоптер сідає на дах хмарочоса, на якому є майданчик з літерою Н. Законослухняний сучий син. Усі вони тут такі. Добре ж, спущуся вниз, не злиняю. Я зістрибую вниз і біжу до дверцят — світ такий чіткий і пронизливий, пилинки видзвонюють у гарячому повітрі.