Потайна кімната

22
18
20
22
24
26
28
30

— Імен не маю, але, здається, Симона Мейєра нема серед підозрюваних. Ішлося насамперед про одного юнака, який розбився на мотоциклі через кілька місяців після пограбування. За чутками, він переховав гроші в інше місце. Там, мовляв, зберігаються й досі.

Ліне спробувала вгамувати вертку Амалію. Звісно, все могло бути так просто. Леннарт Клаусен поцупив гроші й заховав на дачі. А коли він загинув, про все подбав батько.

— А що з Симоном Мейєром? Яким боком він вписується в цю картину?

— Не маю уявлення. Якби я почала розпитувати про це, він здогадався б, що ми щось знаємо.

Ліне довелося з цим погодитись.

— Та якщо Симон Мейєр дотичний до справи, то грабіжники подумали б так само, — промовила вона. — Якщо гроші були заховані там, звідки він зник, це мало б їх стривожити. Тобто я маю на увазі те, що несподівано почалася масштабна пошукова операція, та ще й поблизу схованки, з поліцією і всяким таким іншим. Добра причина задуматися, куди поділися гроші.

— Твоя правда, — відповіла Генрієтте, однак не мала чого додати.

Ліне почувалася розчарованою.

— І більше він нічого не сказав?

Генрієтте похитала головою.

— Не цього разу.

— Але ти припускаєш, що він знає більше, ніж каже?

— Принаймні може порозпитувати для нас, поприслухатися до балачок. Але це займе час. Люди там небезпечні, потрібна величезна обережність.

Амалія заспокоїлася, сповзла з колін на підлогу, не випускаючи з рота смочка. Ліне запропонувала їй показати Юсефіні ігрову кімнату в глибині кав’ярні. Амалія спершу впиралася, але потім дала себе вмовити.

— Важкий вік, — усміхнулася Генрієтте, коли вони залишилися самі.

— Знаєш іще когось іншого, з ким можна поспілкуватися? — поцікавилася Ліне. — Хто щось знає? Нам потрібні імена…

Генрієтте прийшла смс-ка. Вона вийняла телефон, прочитала.

— Щоб публікація стала сенсацією, треба довідатись, куди поділися гроші, — сказала вона, набираючи текст відповіді. — Маєш ноут?

— Так, а що?

— Не так уже й багато ДТП з мотоциклами сталося у 2003 році, — вела далі Генрієтте. — Я вчора спробувала трохи пошукати в мережі, але нічого не знайшла.