Потайна кімната

22
18
20
22
24
26
28
30

Вістінґ допоміг онучці поскладати пазли в коробочку. Ліне зібралася додому.

— Я домовлюся з «ВҐ» про публікацію деяких матеріалів щодо зникнення Симона Мейєра, — промовила вона. — Він вартий згадки.

— Є про що писати?

— Та хоч спробую! У будь-якому випадку, я напишу гарну статтю. До того ж, матиму змогу перевірити алібі. Пограбування в аеропорту сталося того ж дня, коли зник Симон Мейєр. Репортаж змусить читачів замислитися, а де ж вони були того дня.

Вістінґ кивнув. Ліне взяла Амалію за ручку.

— Ти міг би посидіти з нею завтра зранку, доки мене не буде? — запитала вона.

— Не знаю, чого сподіватися від завтрашнього дня. Може виринути щось невідкладне, — відповів Вістінґ.

— Лише на пару годин. Софія завтра веде Майю на «трирічний» огляд у педіатра. А я вже маю домовленість з головним слідчим у «справі Єршьо». Та й хочу спробувати відшукати слід третього мотоцикліста, який теж ганяв тієї ночі, коли загинув Леннарт.

— Томмі Плейм, — кивнув Вістінґ. — Добре, Амалія побуде в мене.

22

Сірий фургон стояв на вулиці перед багатоповерхівкою. Вістінґ удруге поволі проїхав повз нього, скоса поглядаючи на вікна помешкання на третьому поверсі. На заскленому балконі курила жінка. За інформацією в реєстрі населення, Аксель Скавгауґ мав співмешканку й двох синів, дванадцяти й чотирнадцяти років.

Надворі сіялася мжичка. Патрульні стояли на найближчому перехресті. Вістінґ знайшов вільне місце й вийшов з авта, підняв руку для привітання. У відповідь вони блимнули йому фарами.

— Схоже, належить якійсь ремісничій майстерні, — завважив Мортенсен, киваючи на сірий фургон.

Вістінґ швидко зазирнув досередини, проходячи повз авто. Водійська кабіна була брудна й захаращена порожніми пляшками й папірцями.

Жінка на балконі щиглем викинула недопалок, навіть не дивлячись на них.

Вістінґ з Мортенсеном перейшли вулицю. На дзвінку при вхідних дверях знайшли потрібне ім’я. Кілька хвилин зачекали, ану ж, нагодиться хтось із мешканців і впустить їх у сходову кліть. Але ніхто так і не нагодився. Вістінґ стенув плечима й натиснув на дзвінок.

Минуло трохи часу, перш ніж у домофоні відповів чоловічий голос.

Вістінґ відрекомендувався.

— Мені потрібний Аксель Скавгауґ, — додав він.

Спрацював зумер замка. Вістінґ потягнув на себе двері. Було чути, як на верхньому поверсі відчиняються двері квартири. Аксель Скавгауґ чекав на них на порозі.