Потайна кімната

22
18
20
22
24
26
28
30

— Я спокусила Симонового брата тим, що дещо надам для преси. Виявляється, кілька років тому з цією справою вже працювала інша журналістка, але нічого не опублікувала.

— Так чи так, ти нічого не зможеш оприлюднити, доки триває слідство. Можливо, «ВҐ» зацікавиться пізніше, коли ми знатимемо трохи більше.

Ліне вийняла камеру.

— Можливо…

Вона показала батькові фото мису, де рибалив хлопець, і насосну станцію.

— Зі своїм матеріалом я можу й до інших звернутися!

— Завтра хтось пригляне за Амалією? — запитав Вістінґ.

— Так! Чого питаєш?

— Хочу, щоб ти поговорила зі старими друзями Бернгарда Клаусена, з кимось, хто був йому близький навесні й на початку літа 2003 року.

Ліне глянула на батька. Щось у його манері її роздратувало.

— Говорити мушу вже завтра? — буркнула вона. — Я мала намір розшукати журналістку, яка досліджувала зникнення Симона.

— Клаусен мертвий майже тиждень. Похорон у понеділок. Треба поговорити, доки розпитування ще звучать природно, згодом будь-яка цікавість надто впадатиме в вічі, — наполягав Вістінґ.

Ліне розчаровано зітхнула: знову доведеться виконувати рутинні завдання. Відчуття, ніби це обов’язок, від якого нікуди не подітися, та й результату навряд чи діждешся.

Батько суворо глянув на неї, востаннє дивився на неї таким поглядом, коли вона ще була підлітком. Слова в такій ситуації зайві. Він виразно натякнув їй, що вона член слідчої групи під його керівництвом.

— Маєш список актуальних персон? — запитала вона.

Вістінґ подав їй одну з гостьових книг, розгорнену на потрібній сторінці.

— На вихідні, після того як зник Симон Мейєр, до нього в літній будиночок приїжджала компанія на толоку. Здебільшого давні партійні колеги. Я хочу, щоб ти почала з Трюгве Юнсрюда.

— Міністра фінансів?

— Вони одночасно були обрані в Стуртинґ і підтримували дружні стосунки. До того ж, Юнсрюд також має дачу поблизу. Є шанс застати його там на вихідні.

Ліне мала сумнів, чи їй пощастить домовитися про інтерв’ю.