Темні таємниці

22
18
20
22
24
26
28
30

– Я в курсі, як це називається. Навіть не дивуюся, що все отак зійшло з рук.

– Нічого, тепер їм усе згадають. Але я не про це. Тут, у Луцьку, дехто з компанії Наталі намагався добитися хоч якоїсь справедливості. Писали заяви, лишали свої координати. Звісно, ходу цьому ніхто не давав. Та коли я почав активно цікавитися – прорвало. Схоже, Ярмолюка тут зараз топитимуть усі, кому не ліньки. Боюся, повісять на нього чужі гріхи, не відмиється…

– Ти б ще за Ярмолюка хвилювався!

– То так, до слова. – Далі Максим не говорив, шпарив з пам’яті, мовби перед тим вивчив урок на зубок: – Поки вас там митарили, я встиг видзвонити двох друзів Наталі. Коротко пояснив ситуацію. Кожен заявив: після того, як знайшли Наталине тіло й друзі почали ставити питання, з ними попрацювали поліцейські. Не тутешні, ті самі Ярмолюкові солдати. Не засуджую тих, хто злякався. А злякалися всі.

– Звідки Наталя Самченко?

– З Рівного. Її друзі теж, один дав контакти батьків. Набрав, назвався, усе пояснив. Дізнався – батьки нещасний випадок прийняли.

– А слід від зубів на шиї?

– Є таке діло. Аж посиніло те місце, коли ховали, білим шаликом накривали.

– Чому вони мовчали? Укус – теж нещасний випадок? – Питав і про це. З батьками жертви спілкувався особисто Сава Ярмолюк. Ти знаєш, як він уміє. Не лишив їм жодної надії. Тепер вони прозріли, – кутик Максимового рота скривився. – Збираються сюди, вимагати, аби Саву видали їм на руки.

– Серйозно?

– Навіть не сумнівайтеся. Я поставив себе на їхнє місце.

Люди раптом боятися перестали, уявіть.

– Так, – Чотар на кілька секунд стулив повіки. – Є підозра, що того, невпізнаного хлопчину, теж покусали, а потім убили. Маячня якась.

– Щодо підозр – згоден. Тепер у Шацьку ніхто не заважатиме кидати світло на темні таємниці. Хіба що вам, приватній особі, важкувато буде.

– Чекай-чекай, – Вадим думав про своє. – Женю Заплаву знайшли там само, на дорозі, яку іменують проклятою. Тільки спосіб убивства інакший. Слід зубів на шиї є, але то не укус, якщо вірити патологоанатому. – Він глянув на Максима. – Січеш?

– А то! – оперативник включився одразу. – Друга дівчини, яку ви шукаєте, і тих двох убивали напевне різні люди. Тільки чомусь убивці того хлопця вирішили залишити сліди, котрі вказуватимуть на попередника. Схоже, вони все знають.

– Чорт знає, що робиться в тій глушині, – Чотар сплюнув собі під ноги, далі почав міркувати вголос, говорив не так до Максима, як до себе: – Припустімо, ті, хто має стосунок до зникнення Яни, із якихось причин вбили її друга Женю. Отруїли, щось укололи, підкинули тіло на край тієї злощасної дороги. І для чогось відтворили слід зубів на шиї. Отже, вони знають: десь поруч, у тій же окрузі, діє ще хтось. І цей хтось таки викрадає й убиває, перед тим справді кусаючи жертви. Зараз дурню скажу, але все це гарно додається до місцевої казочки про вурдалаків.

– Наталя Самченко товариству тими вурдалаками мозок винесла.

Максим промовив це спокійно. Чотар не одразу зрозумів почуте. Як дійшло – враз стрепенувся.

– Що?