Код Катаріни

22
18
20
22
24
26
28
30

Стіллер розгорнув шкіряну теку й вийняв дві фотокопії.

— Викрадач — один з наших читачів, — вів далі Сандерсен. — Він вирізав ці послання з нашої газети.

Ліна взяла до рук копії.

— Ексклюзив?

Стіллер кивнув.

— Нам потрібна увага громадськості, — сказав він. — Та водночас мусимо її режисувати, щоб досягти найбільшого ефекту. Тому цілком природно ці листи оприлюднити. Ви отримаєте доступ до всіх матеріалів справи.

— До всіх? — недовірливо перепитала Ліне.

Стіллер кивнув.

— Вони оцифровані, вам надамо доступ, — пояснив він. — Для нас важливо, — коли справу запустять, — бути дуже делікатними й вирозумілими щодо близьких та рідних. На думку ваших шефів, ви володієте такими якостями.

— А близьких та рідних уже попередили?

Стіллер кинув їй ще одну наживку.

— Так! Хлопець Надії готовий дати інтерв’ю. На нього першого впала підозра, що він міг її убити, але потім, коли з’явилися листи з вимогою викупу, його відпустили. Він жодного разу не спілкувався про це з журналістами.

— А решта родини? — поцікавився другий, молодий, журналіст. — Її молодший брат, наприклад?

Стіллер звертався до родини, але родичі ясно дали зрозуміти, що з пресою спілкуватися не бажають.

— Зараз це ще не на часі, — відповів Стіллер.

Сандерсен кахикнув.

— А тепер з’ясуймо два моменти, — сказав він, обертаючись до Ліне. — По-перше, тебе це цікавить?

— Так, але на який обсяг публікацій ви розраховуєте?

Відповів головний редактор Юахім Фрост. Задум такий: спочатку освіжити давню справу в пам’яті публіки статтею. Звісно, все залежатиме від розгортання подій, але ми плануємо головну серію впродовж шести тижнів. Насамперед рекапітуляція справи, далі — листи викрадачів, ґрунтовна біографія Надії Кроґ, інтерв’ю з її хлопцем, детальний огляд давнього процесу розслідування, а тоді інтерв’ю з колишнім слідчим та зі Стіллером, який нині веде цю справу, задля висвітлення нюансів слідства. Принаймні такий приблизний попередній план, але ти вільно можеш виявляти ініціативу, ніхто перешкоджати тобі не буде.

— Даніель Леанґер готуватиме подкасти, — втрутився Сандерсен. — Але ми хочемо, щоб ти була голосом оповідача і ведучого.