Код Катаріни

22
18
20
22
24
26
28
30

— Ти з нами?

— З вами, — уже не роздумуючи, відповіла Ліне.

22

Даніель Леанґер облаштував найменшу нарадчу кімнату під робочий кабінет, який мав замикатися на ключ. Вони засіли там удвох з Ліне, щоб Даніель ввів її в курс справи. На стіні висіла карта Ґренланнського округу, південно-східної частини Телемарку: Порсґрюнн, Шіен і Бамбле, а ще купа фотографій: газетні фото пошукових операцій і фото, що однозначно стосувалися поліцейського розслідування. Два різні портрети Надії і кілька фотографій з молодіжної вечірки.

— Надія зникла з домашньої забави, типу «точка-на-трасі», коли батьків немає удома, — почав Даніель, показуючи на фотозображення стандартної норвезької дерев’яної вілли з льохом і під похилим дахом, пофарбованої в коричневий колір. — Вона посварилася зі своїм хлопцем і пішла геть. Він вибіг за нею, але ніде її не знайшов.

Ліне сіла.

— Я некомфортно почуваюся в цій ситуації, — сказала вона. — Нас використовують. Отой фацет з Кріпоса намагається нами керувати.

— Але така угода, хіба ні?

— Ну, так, — усміхнулася Ліне. — Але він щось приховує. Чому не захотів назвати, кого вони підозрюють?

— Він просто залишив це питання відкритим, — вступився за Стіллера Даніель. — Вони визначили напрям слідства, але не всім ще готові з нами ділитися. Як на мене, це нормально. Не вплине на нашу роботу…

Ліне змушена була з ним погодитися.

— Це він наполіг на твоїй участі, знаєш?

— Чому?

Даніель Леанґер стенув плечима.

— Може, має якісь свої приховані наміри? — хитрувато всміхнувся він. — Скажімо, побачив твої фото і…

Ліне скорчила іронічну гримасу.

— Мабуть, читав твої статті… Багато хто їх читав!

Він узяв зі столу диктофон, найсучаснішу модель, і простягнув Ліне.

— Мусиш навчитися ним користуватись. За його допомогою ми записуємо подкасти.

Ліне скептично подивилася на пристрій. Вона віддавала перевагу писанню. Коли пишеш, маєш достатньо часу на роздуми й формулювання, можна переставляти слова й змінювати речення. Тут щось зовсім інакше, але останнім часом Ліне прослухала чимало подкастів, їй подобався цей медійний формат — усний спосіб подачі матеріалу.